Luxe appartementen kun je natuurlijk op alle plekken van de wereld verwachten. Soms zie je ze meteen, maar soms liggen deze zo goed verborgen dat men van buitenaf geen idee heeft wat zich aan de binnenkant bevindt. Héél af en toe vinden we bijzondere woningen terug in gebouwen met een rijke geschiedenis, waar je dit op het eerste gezicht niet zou verwachten. In een kerk bijvoorbeeld. Het project Don Bosco is er zo één en we vertellen je met liefde het verhaal achter deze bijzondere appartementen.

Het verhaal

De Don Bosco kerk werd gebouwd in 1953, als een reactie op het toenemende aantal inwoners van het stadsdeel Stratum. De toenmalige architect Cees de Bever omschrijft de kerk als één van de belangrijkste werken uit zijn oeuvre. De architect werd geïnspireerd door de vroegchristelijke kerkbouw uit de zesde eeuw en zijn werk wordt dan ook gekenmerkt door vele traditionalistische elementen, waaronder de typerende schilderingen in de toren van de kerk. Begin jaren ’70, toen het aantal kerkgangers sterk afnam, werd enkel het schip nog als kerk gebruikt. Het achterste deel van de kerk werd ingericht met buurtvoorzieningen, waaruit buurthuis “D’n Tref” ontstond. In 2006 werd de kerk officieel gesloten als gebedsruimte en verkocht aan een vastgoedbedrijf. Tegenwoordig is het antroposofisch kinderdagverblijf “De Schatkamer” gevestigd in het zogenaamde schip van de voormalige kerk. De verbouwing van het kinderdagverblijf werd geleid door de kleinzoon van Cees de Bever, die tegenwoordig het architectenbureau van zijn opa leidt. De kerk is al sinds de bouw een opvallend element in wijk. De verhoogde kruispartij en de wonderbaarlijke ronde toren zijn al jaren een begrip in de Eindhovense Kruidenbuurt.

Wonen in een kerk

Benieuwd naar de mogelijkheden die er zijn om in deze kerk te wonen? Houd dan zeker onze website in de gaten. Wil je echt op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!