Wil jij bijzonder wonen in een pand met historische waarde en geschiedenis? De Don Bosco kerk aan het Mimosaplein in Eindhoven werd in 2007 op de gemeentelijke monumentenlijst geplaatst en dat is natuurlijk niet zonder reden. We vertellen je graag het verhaal erachter, om te kunnen illustreren wat zo bijzonder is aan dit pand.

Gemeentelijke monumentenlijst

Sinds 2007 staat de voormalige Don Bosco kerk officieel op de gemeentelijke monumentenlijst. De kerk is al jaren een begrip in de Eindhovense Kruidenbuurt, dus de bewoners van de wijk keken niet gek op toen de kerk eindelijk op de lijst kwam te staan. De driebeukige kerk met dwarsschip beschikt over een bijzondere ronde toren en een portiek met natuurstenen zuilen. De hoge ronde toren steekt tot ver boven de wijk uit en is een echte blikvanger. De kerk wordt gezien als een zeer belangrijk monument uit de jaren ’50, dat nog beschikt over traditionalistische vormen uit de vroegchristelijke kerkbouw.

Niet alleen het pand zelf, maar ook de naam Don Bosco heeft een bijzondere geschiedenis. De naam is afgeleid van Giovanni Bosco, een in 1934 heilig verklaarde Italiaanse priester. Don Bosco staat bekend om het ontwikkelen van zijn eigen onderwijssysteem en het bouwen van huizen voor arme jongens. Hier konden de jongens uitgroeien tot eerlijke burgers en geschoolde werkkrachten. Zijn werk voor arme jongeren groeide wereldwijd en tot vandaag de dag zijn er verschillende Don Bosco-onderwijsinstellingen. Naast de historie achter de naam van de kerk, is de Italiaanse invloed ook duidelijk terug te zien in de bouwstijl van het pand.

Wonen in een monumentaal pand

Wil jij ook bijzonder wonen in de voormalige Don Boscokerk? Schrijf je dan direct in voor één van onze woningen. Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!